“Hei, näitkö kun eilisessä lehdessä oli juttu tatuoinneista?”

Paparazzi

Jos olet koskaan joutunut vastaamaan kielteisesti otsikossa esitettyyn kysymykseen ei syytä huoleen, sillä artikkeli meni luultavasti suurinpiirtein näin:

“Siinä on ja pysyy!” hihkaisee Eki,18, ihaillessaan ylpeänä tatuoijan peilistä tuoretta radioaktiivisuusmerkkiään. Ekin tavoin useat suomalaiset nuoret hankkivat tatuointeja, ihotaidetta, nahkaansa kasvavissa määrin. Niin sanotut old school tatuoinnit (merimiestatuoinnit) ovat tällä hetkellä suosittu aihe, mutta myös lasten nimet ovat tärkeä ihotaiteen alalaji. Teppo Tepon Tatuointiliikkeestä vahvistaa väitteen; “Totta, lasten nimet ovat yleisiä. Eräskin vanha herra otti kolmen lapsensa nimet tiistaina.” Vaimon nimen ikuistamisesta Teppo on kuitenkin hieman eri mieltä. “Vaimon nimeä ei kannata ihoonsa ikuistaa, se päätyy aina eroon” hän virnuilee koneen suristessa iloisesti. Myöskään rasistisia symboleita mies ei tatuoi.

Tohtori Villiperhonen Plastiikkakirurgia Villiperhosesta kertoo vaimon nimien olevan yleisin poistettu aihe, laserointien vievän n. 10 hoitokertaa ja maksavan lähes kolmekymmentä kertaa tatuoinnin hinnan verran. “Ei kannata ottaa tatuointia, jota ei kannata ottaa” toteaa Villiperhonen vuosien kokemuksella.

Tribaalit (mustat koukerot) ja suomileijonat ovat jo menneen talveen lumia, niitä ei ota kukaan enää koskaan. “Ei niitä ota kukaan enää koskaan, nyt otetaan isoja (suuria) tatuointeja” Teppo vakuuttaa ja esittelee valokuvissaan komeilevia suuria tatuointeja sekä lävistäjänsä Herskan käsivartta koristavaa uljasta lohikäärmetaidetta (ns. japanilaista tatuointia), jonka tekemiseen meni neljä viikkoa. Lohikäärmeessä on käytetty koko sateenkaaren värejä, sillä nykyään väritatuointitaide on muodissa. Tohtori Villiperhonen kuitenkin muistuttaa; “Värillisissä tatuoinneissa voi olla alkuainehiukkasia, jotka eivät lähde edes meidän laserillamme ja voivat aiheuttaa allergisen reaktion.” Herska pelästyy.

Lävistäjä Herska kertoo suosituimman lävistyksen olevan tällä syyskaudella kielilävistys. “Kielilävistys on suosituin lävistys, toisena tulee napalävistys” Herska tuumaa esitellessään lävistyspihtejään, jotka on pakattu steriiliin pakkaukseen. Lävistys kannattaa aina ottaa ammattilaiselta ja terveystarkastajan tarkastamassa liikeessä, sillä likaisista neuloista voi tulla tartuntatauteja. Amputointeja Herska ei tee.

Mirkku, 35, kävelee liikkeeseen ja alkaa selaamaan pöydällä olevia tatuointimalleja. “Olen harkinnut tatuointia kymmeniä vuosia ja nyt uskaltauduin vihdoin tänne. Aiheena on päivämäärä, sillä tämä päivämäärä on minulle hyvin tärkeä.” Enempää Mirkku ei tatuoinnistaan paljasta, mutta tatuointi on selvästi hänelle tärkeä. Töissä Mirkku on työpaikalla, jossa ihon turmelemista ei katsota enää pahalla. “Pomollakin on pieni ruusu!” Mirkku hihittelee vekkulisti.

Julkaistu: Jokainen paikallislehti viime keväänä, ensi keväänä ja ikuisesti.

Ei mulla muuta, jospa tässä ehtis päivittelemään jotain pian taas. Viime viikoilta on ainakin jotain kuvia, mutta unohdan aina kameran tänne duuniin. Kirottua. Hyvää koulua koululaiset!

2 thoughts on ““Hei, näitkö kun eilisessä lehdessä oli juttu tatuoinneista?””

  1. Kiitos tästä! Heräsin justiin (AATTELE!!) ja päivä ei voi olla huono tän jälkeen! 😀 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *