Kielilävistys

Kielilävistys on nopeasti parantuva ja sattuu yleensä vähemmän kuin kielen puraiseminen. Oikein tehtynä kieli on luultavasti vähiten kivulias lävistys kaikista. Paraneminen kestää vain noin kuukauden.

Kieli tehdään tapilla, jossa on oltava turpoamisvaraa. Kaikilla kieli ei turpoa, mutta yleensä turvotus alkaa illan/yön aikana ja kestää muutamasta päivästä viikkoon. Kun turvotus on laskenut ja lävistys parantunut (n. 2-4 viikkoa), kannattaa siihen hankkia lyhyempi tappi. Lyhyt tappi ehkäisee kielen ärsyyntymistä puhumisen yms. aiheuttamasta rasituksesta ja vähentää korun puraisemisen ja hampaisiin kolisemisen riskiä. Jos tuntuu että kieli ärsyyntyy silti esimerkiksi suuseksin yhteydessä, kannattaa harkita lävistyksen venyttämistä vaikka 2 tai 2.4milliin (normaalisti 1.6mm). Suurempi pinta-ala kestää paremmin rasitusta ärsyyntymättä.

Puhuminen voi olla vaikeaa muutaman päivän tai viikonkin, mutta sen oppii kyllä. Puhe harvoin menee täysin ymmärtämättömäksi, mutta esim. S ja R voivat olla hankalia sanoa. Myös syöminen voi olla vaikeaa ensimmäiset päivät, joillain jopa ensimmäiset viikot. Yritä sinnitellä jollain helpolla ruualla, joka ei rasita/kipeytä lävistystä, kuten keitot ja muut pehmeät ruuat.

Koru kerää helposti plakkia/hammaskiveä, joka kannattaa silloin tällöin harjata korusta pois. Kielikoru olisi myös hygieniasyistä järkevää vaihtaa n. vuoden välein tai sen naarmuuduttua täysin uuteen.

Jos hankit useamman kielilävistyksen, muista, että kieli turpoaa joka kerralla eli vanhoihinkin lävistyksiin on vaihdettava pidemmät tapit parantumisen ajaksi. Kannattaa myös mainita lävistäjälle, että aiot hankkia useamman kielilävistyksen, jolloin hän voi katsoa lävistykselle paikan, joka helpottaa suunnitelmiasi tulevaisuudessa. Yleensä on myös mahdollista tehdä useampi lävistys kerralla.

Kielikoru ei yleensä vaikuta instrumenttien soittoon tai lauluun, kun lävistykseen on parantumisen jälkeen vaihdettu sopiva koru. Jos soittaminen tapahtuu kielen kärjellä, kannattaa pyytää lävistäjän tekemään lävistys mahdollisimman taakse.

Venom

Kielen voi myös lävistää sivuilta, mutta se voi olla hieman kivuliaampi toimenpide ja suurien suonien takia kannattaa jättää vain asiansa osaaville. Turvotus voi kestää pidempään tässä lävistyksessä kuin normaalissa kielilävistyksessä.

Snake eyes

Snake eyes tulee kielen kärkeen poikittain. Uloskasvun riski on mahdollinen kuten myös suuri riski hampaille. Syvemmälle tehtynä lävistys rajoittaa mahdollisesti kielen normaalia liikkumista ja näiden syiden takia en juurikaan kyseistä lävistystä suosittele.

Instagram hashtagilla #tonguepiercing:

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.
Oops, something is wrong. Instagram feed not loaded

Kehonmuokkausta, tatuointia, lävistystä, pohdiskelua.