Erikoiset ja harvinaiset lävistykset

Tänne kerään informaatiota harvinaisemmista lävistyksistä. Itse en suosi osaa näistä lävistyksistä ja toivottavasti sen huomaa tekstistäkin. Haluan kuitenkin tarjota tietoa niille, jotka harkitsevat jotain erikoista, eivätkä välttämättä tiedä mihin ovat ryhtymässä. Osa näistä lävistyksistä ovat syystäkin harvinaisia. Lisään lävistyksiä koko ajan.

Handweb

Yleensä peukalon ja etusormen väliin tuleva lävistys. Voidaan tehdä myös muiden sormien väliin anatomiasta riippuen. Koruksi käy rengas tai tappi. Erittäin epäkäytännöllinen lävistys ja lähes aina joko kasvaa/repeää ulos tai ei parane koskaan. Lävistäminen ei satu paljoa, mutta handweb ei luultavasti ole senkään kivun ja viikkojen taistelun arvoinen.

Lävistys on erittäin vaikea pitää puhtaana sijainnista johtuen. Sen myös lyö kaikkialle ja jos koruna on rengas, se on helppo saada juuttumaan jonnekkin ja repäistä rikki/irti.

Sormuslävistys

Renkaalla, yleensä sormen alapuolelta läpi menevä lävistys, joka näyttää sormukselta. Vielä vaikeampi parantaa kuin handweb, koska lävistys likaantuu aina kun kosket johonkin, jolloin tulehdusriski on suuri ja lähes ainaisen liikkeen takia parantuminen on erittäin hidasta. Parantuneenakin sormuslävistys voi alkaa “kuluttamaan” kudosta yläpuolelta, eli kaivaa tietää hitaasti luuta kohden, samalla tavoin kuin huulikorut voivat kuluttaa ikeniä. Tämä on erittäin harvinaista, mutta niin ovat parantuneet sormuslävistyksetkin. Suosittelisin käyttämään rahat tavalliseen sormukseen.

Nasallang

Koko nenän lävitse vaakatasossa kulkeva tappi. Yleensä tämä lävistys tehdään kolmessa osassa, molemmat sieraimet ja septum, jolloin paraneminen on helpompaa. Septum-lävistyksen sijainti määrittää muutenkin oikeastaan koko lävistyksen sijainnin, koska septumin paikka on valittava tarkemmin. Jos koko nasallang parannetaan yhdellä tapilla on tiedossa monta kuukautta kestävä, luultavasti epämiellyttävä parantelu.

Septril / jungle-lävistys

Nenän alta, sieraimien välistä septumissa olevaan, parantuneeseen ja astetta isommaksi venytettyyn reikään tehtävä lävistys. Koruna käytetään tappia ja septumissa pidetään tubea tai tunnelia, jossa septrilin toinen pää on. Hankala lävistys tehdä, joten suosi vain todellisia ammattilaisia. Paranemisessa kestää kuukausi-pari.

Korsettilävistys

Selkään tuleva, useita renkaita sisältävä lävistyssetti. Renkaiden läpi pujotettu nauha saa lävistykset näyttämään korsetin nyöriosalta. Isoja korsettilävistyksiä ei luultavasti ole kukaan onnistunut parantamaan. Ne ovatkin lähes aina erilaisia tapahtumia tai kuvauksia varten tehtyjä väliaikaisia kaunistuksia. Jos lävistyksiä haluaa yrittää parantaa on ne tehtävä ehdottomasti oikeanmallisilla surface bar-koruilla, joissa on mahdollisimman pienet, esim. puolipallon- tai laatanmuotoiset vaihtopäät. Parantaminen on erittäin vaikeaa, koska nukkuessa, istuessa, reppua pitäessä yms. lävistykset saavat vahinkoa ja ne, ilman ylimääräisiä ärsykkeitäkin, parantuvat monta kuukautta. Parantumisen jälkeen surface bareihin voisi vaihtaa “slave ringit”, eli pallot  joissa on rengas kiinni.

Järkevintä on kuitenkin unohtaa pysyvät korsettihaaveet ja ostaa vaikka pussillinen renkaita, jotka antaa lävistäjän laittaa korsettia vaativiin tilanteisiin ja ottaa myöhemmin pois.

Kietakielekelävistys / uvula

Kitakieleke on se pallukka, joka roikkuu kurkussa ja kyllä, senkin voi lävistää. Kitakieleke on suht’ turvallista lävistää kun sekä lävistäjä, että lävistettävä ovat erittäin kokeneita. Oksennusrefleksi on pakko osata hallita ellei suuta puuduteta ja itsestäänselvää on, että paikallaan on pysyttävä. Syvemmällä suussa on paikkoja, joita ei missään nimessä saa vahingoittaa. Lävistys paranee nopeasti, mutta uloskasvuriski on melko suuri. Kysymys onkin, onko tämä lävistys kaiken vaivan arvoinen? Varsinkin jos motiivina on erilaisuuden tavoittelu (niin kuin se tämän lävistyksen kohdalla usein on), kannattaa se tehdä toisin keinoin. Varo myös portfoliotaan, asiakkaan terveydestä piittaamatta, väkisin kasvattavia lävistäjiä.

Lävistys kitakielekkeessä ei aiheuta oksennusrefleksiä koko ajan, jos koru on valittu oikein. Kitakieleke ei refleksiä kontrolloi, vaan kitakielekkeen ympäristö.

Itse en ole näitä tehnyt, enkä tee.