Nenälävistys

Nenälävistys on suht’ helppo lävistys. Se paranee parissa kuukaudessa ja on helppohoitoinen. Koruksi voi valita napin, renkaan tai hevosenkengän. Lävistäminen kirpaisee sekunnin ja luultavasti kyyneleet tulevat silmiin (ei kivun, vaan lävistyksen sijainnin takia).

Jos sinulla on nuha, lävistys kannattaa ottaa sen jälkeen, mutta jos nuha sattuu yllättämään paranemisaikana, ei syytä huoleen. Niistämään pystyt ihan normaalisti joskin paranemisen alussa se saattaa hieman sattua.

Nenään tulee helposti kaikenlaisia patteja, joten uusia koruja ei missään nimessä kannata vaihtaa reikään ennen kuin lävistys on kunnolla parantunut. Renkaiden ja hevosenkenkien kanssa kannattaa olla varovainen. Renkaan heiluminen viivästyttää parantumista ja lisää arpikudoksen eli kaikenlaisten pattien muodostumisen riskiä.

En suosittel käyttämään nenäkoruina sellaisia nappeja, joissa tapin sieraimeen jäävällä puolella on pienempi pallo pitämässä korua paikallaan. Pallo on paksumpi kuin tappi, joka tarkoittaa, että korua laittaessa ja poistaessa se pitää vetää väkisin lävistysreiän läpi, joka rikkoo helposti lävistyksen ja voi aiheuttaa sen tulehtumisen. Jos nenä sattuu turpoamaan (esim. korua vaihtaessa aiheutuvasta vauriosta) on tapissa harvoin tarpeeksi pituutta ja “lukkopallo” voi upota nenän sisään, jolloin se pitää pahimmassa tapauksessa poistaa kirurgisesti.

Instagram hashtagilla #nostrilpiercing:

[fts_instagram instagram_id=nostrilpiercing pics_count=3 type=hashtag width=50% super_gallery=yes columns=3 force_columns=no space_between_photos=1px icon_size=65px hide_date_likes_comments=yes]