Napalävistys

Napa on yksi yleisimmistä lävistyksistä. Koruna lähes poikkeuksetta käytetään käyrää tappia ja lävistäminen on melko kivuton operaatio. Yleensä sitä kuvaillaan kovaksi nipistykseksi. Renkaita ja hevosenkenkiä voi myös käyttää koruna, mutta tapilla lävistys parantuu yleensä helpommin, sillä rengas saa helposti osumaa  vaatteilta ja heiluu muutenkin enemmän, jolloin haava ärtyy. Myös vaatteet voivat painaa rengasta, jolloin lävistys voi kasvaa vinoon. Napa paranee pitkään, keskimäärin noin kolmesta kuukaudesta vuoteen, joten sen kanssa pitää olla kärsivällinen.

Uusia koruja ei kannata vaihtaa ainakaan pariin kuukauteen, mielellään kannattaa odottaa, että lävistys on täysin parantunut. Vaihtelemalla koruja liian aikasin saa reiän helposti ärtymään, jolloin uloskasvun riski on suurempi ja paranemisaika pitkittyy.

Vaatteisiin kannattaa kiinnittää huomiota. Pidä hengittävää paitaa ja housuja, jotka eivät paina lävistystä. Varsinkin vyön kanssa kannattaa olla tarkka. Kaikki ylimääräinen rasitus lävistykselle pidentävät paranemista ja kasvattavat uloskasvun riskiä. Vältä vatsallaan nukkumista alkuvaiheessa, varsinkin renkaiden kanssa, ettei lävistykseen kohdistu painetta.

Napa on jokaisella täysin erilainen, joten koru ja paikka pitää valita anatomian mukaan. Usein järkevin paikka on ylhäällä, mutta joillekkin koru käy paremmin alas. Joillekkin ei välttämättä minnekkään. Toki lävistyksen voi tehdä minne vaan jos välttämättä halutaan, mutta epäsopivasta paikasta koru tulee kasvamaan ulos melko varmasti.

Napalävistystä voi pitää raskauden aikana. Joillekin muovinen ja joustava koru voi olla paikallaan. Synnytyksen ajaksi koru käsketään joskus ottaa pois, mutta jos lävistys on parantunut, reikä pysyy kyllä auki sen aikaa ja korun voi laittaa jälkeenpäin takaisin paikalleen.

Horizontal navel

“Navan” voi lävistää myös vaakatasossa. Tämä lävistys tulee yleensä navan alapuolelle ja on ehdottomasti tehtävä oikeanmallisella surface bar-korulla. Muuten lävistys kasvaa ulos muutamassa kuukaudessa lähes 100% varmasti.

Instagram hashtagilla #navelpiercing:

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.
Oops, something is wrong. Instagram feed not loaded

Kehonmuokkausta, tatuointia, lävistystä, pohdiskelua.