Rustolävistys / tragus

Rustolävistykset sattuvat paikasta riippuen vähän tai paljon. Kipu on aika pitkälti suoraan verrattavissa ruston paksuuteen ja kovuuteen, eli mitä paksumpi ja kovempi, sitä kivuliaampi. Daith ja rook -alueet ovat yleensä paljon kovempia kuin esimerkiksi outer conch. Kipu kuitenkin kestää vain sekunnin-pari, joten lävistyksen sijaintia ei kivun perusteella kannata valita. Yleisin rustolävistys on korvan yläosassa oleva, useimmiten napilla tai renkaalla tehtävä lävistys (outer conch tai “cartilage”). Sen jälkeen tulee tragus. Yhteistä näille kaikille on pitkä parantumisaika, joka kestää helposti muutamasta kuukaudesta vuoteenkin. Koruksi voi valita melkein mitä tahansa, lävistyksen sijainnista riippuen.

Rustolävistyksen hankkimisen jälkeen kannattaa yrittää nukkua toisella korvalla, ettei lävistykseen kohdistu painetta. Paitojen, pyyhkeiden ja hiuksien laittamisen kanssa kannattaa olla varovainen, ettet lyö korua. Kaikki ylimääräinen vahinko hidastaa parantumista ja altistaa arpikudospateille ja muulle ikävälle.

Yritä olla hautomatta lävistystä pipolla, huivilla tai muulla hatulla turhaan. Nappikuulokkeiden käyttöä suosittelen vähentämään tragus-lävistyksen kanssa, koska se voi hidastaa tai pysäyttää paranemisen kokonaan.

Erilaisia rustolävistyksiä
Erilaisia rustolävistyksiä

Nimityksiä eri rustolävistyksille:

 • Cartilage – Koko rusto, yleensä cartilagella kuitenkin tarkoitetaan “ylärustolävistystä” eli outer conchia.
 • Outer conch – Yleisin paikka rustolävistykselle.
 • Inner conch – Korvan syvin osa.
 • Tragus- Korvan “nipukka”.
 • Anti-tragus – “Nipukkaa” vastapäätä oleva “nipukka”.
 • Helix ja forward helix – Korvan yläosan kääntyvä osa.
 • Industrial – Yleensä kuten kuvassa, mutta industrialin voi tehdä melkein mistä mihin vain jos vain anatomia on sopiva. Eli kahden tai useamman kohdan lävistävä tappi.
 • Orbital – Kahden tai useamman kohdan lävistävä rengas.
 • Rook – Yläosan jälkeen tuleva “kieleke”.
 • Daith – Rook-kielekkeen jälkeen tuleva ja ennen tragusta oleva mutka.
 • Snug – Anti-traguksesta ylöspäin oleva reuna inner conchin ja outer conchin välillä (ei merkitty kuvassa).

Vertical tragus

Päätin kirjoittaa tästä erikseen, koska tragusta pystysuunnassa ei välttämättä kannata tehdä rustoon, vaan traguksen viereen oikeanmallisella surface bar-korulla. Jos tragus ei ole sopiva, sen lävistäminen pystysuunnassa johtaa usein uloskasvuun ja/tai ruston halkeamiseen. Surface bar traguksen vieressä tuo melkein saman lopputuloksen ja on usein järkevämpi vaihtoehto. Väärin tehtynä tästä jää isot arvet, joten suosi ammattilaisia.

Instagram hashtagilla #cartilagepiercing:

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.
Oops, something is wrong. Instagram feed not loaded

Instagram hashtagilla #traguspiercing:

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.
Oops, something is wrong. Instagram feed not loaded

Kehonmuokkausta, tatuointia, lävistystä, pohdiskelua.