Suspension

Suspensio tässä yhteydessä tarkoittaa ihoon lävistetyillä koukuilla ihmisen nostamista ilmaan, harrastajien parissa “roikkumista” (hanging). Erilaisia tapoja tehdä suspensio on kymmeniä. Asento määrittelee suspension ulkonäön lisäksi myös tuntuman, kuinka kauan ilmassa pystyy olla, kuinka paljon se sattuu, kuinka monta koukkua pitää käyttää ja niin edelleen. Koukkuja on olemassa useampaa kokoa ja mallia, osa kalastuskoukuista muokattuja ja osa nimenomaan suspensioita varten suunniteltuja. Suspensiot kannattaa jättää ehdottomasti ammattilaisten käsiin, sillä isompi tai pienempi loukkaantumisriski kokemattoman käsissä on huomattava.

Miksi?

Suspensioiden tekemiseen on yhtä paljon syitä kuin roikkujiakin. Osa harrastajista tykkää voittaa itsensä kokeilemalla erilaisia vaikeina pidettyjä asioita, kuten benji- ja laskuvarjohyppyjä, avantouinteja yms. Osa tekee suspension osana jonkinlaista rituaalia. Joku tykkää kivusta, toinen painottomuuden tunteesta. Jollekin suspensio voi olla jopa seksuaalinen kokemus. Suurin osa kuitenkin on ihan vain uteliaita kokeilemaan jotain uutta ja jännittävää.

Riskit?

Suspensio on hurjista kuvista huolimatta aivan turvallista kun asialla on kokenut tiimi. Puhtaudesta huolehditaan kokeneissa tiimeissä hyvin niin lävistystilanteessa kuin suspension aikana, haavat puhdistetaan ja sidotaan asianmukaisesti ja jälkihoito käydään läpi jokaisen kanssa yksilöllisesti. Haavan venyminen tai repeäminen on yleisin mahdollinen riski. Tämäkin on harvinaista ja jättää korkeintaan isomman arven.  Putoamisen ja sen kautta loukkaantumisen vaara on aina minimoitu useilla erilaisilla köysiin ja rakenteisiin liittyvillä turvaratkaisuilla ja/tai turvavaljailla.

Minkälainen jälki jää?

Lähes aina koukuista jää poistettaessa vain n. 2-3mm kokoinen reikä, joka parantuu kuten muutkin haavat. Jäljelle jäävä arpi on jokaisen omasta ihosta ja arpikudoksen muodostuksesta kiinni, mutta hyvin harvoin nuppineulan päätä isompi. Jos haava pääsee suspension aikana venymään tai repeämään voi ihoon jäädä hieman suurempi arpi.

Sattuuko? Miltä se tuntuu?

Suspensioiden aikana syntyvä kipu on hyvin paljon koukkujen sijainnista kiinni. Jotkin asennot voivat olla todella kivuliaita ja joissain helpommissa kipu unohtuu samantien ja jäljelle jää vain ihoon kohdistuva vedon tunne. Koukkuja laittaessa lävistäminen sattuu luonnollisesti jonkin verran.

Suspensioasentoja:

suspension positions

Yleisiä asentoja aloittelijoille ovat suicide, jossa noustaan selästä yleensä kahdesta neljään koukulla, lotus, sekä angel, jossa selän koukut jaetaan hieman isommalle alueelle, jolloin köydet muodostavat ikäänkuin enkelin siivet. Superman ja coma ovat helppoja ja rauhallisia tapoja roikkua jos ei pelkää suurempaa määrää koukkuja ja haluaa nauttia painottomuuden tunteesta. Painon jakautuessa monelle koukulle on vedon määrä per koukku pienempi ja kipu ei tunnu niin vahvasti. Resurrection ja o-kee-pa ovat sitten sieltä kivuliaammasta päästä jos haluaa testata rajojaan. Vaihtoehtoja löytyy paljon.

Miten mukaan?

Jos olet täysikäinen ja haluat koittaa suspensiota, voit ottaa yhteyttä suoraan minuun. Järjestän yksityissuspensioita mahdollisuuksien mukaan sekä kuulun suomalaiseen Supersankari Suspension Teamiin, jonka kanssa järjestämme yleisöltä suljettuja tapahtumia muutaman kerran vuodessa ja avoimien ovien päivän silloin tällöin, jolloin voit tulla vapaasti tutustumaan toimintaamme.

Instagram hashtagilla #bodysuspension:

[fts_instagram instagram_id=bodysuspension pics_count=3 type=hashtag width=50% super_gallery=yes columns=3 force_columns=no space_between_photos=1px icon_size=65px hide_date_likes_comments=yes]