Tatuoinnit

Tatuointi on ikuinen!

Tatuointien yleistyttyä huimasti viimeisten vuosien aikana tuntuu monelta unohtuneen tatuoinnin ikuisuus. Televisiossa peitetään tatuoinnit joihin on kyllästytty upeilla luomuksilla, mutta television totuus poikkeaa usein melkolailla oikeasta elämästä. Tatuoinnit peitetään usein reilusti alkuperäistä suuremmilla kuvilla jotka tietysti myös maksaisivat ammattilaisella reilusti enemmän. Peitetyt tatuoinnit kuvataan yleensä melko tuoreena, mutta kokemus on näyttänyt kerta toisensa jälkeen että tummat värit tulevat usein esiin ajan kanssa vaaleiden värien alta. Ei siis kannata tuudittautua liikaa ajatukseen että mitä tahansa voi peittää myöhemmin, koska se voi oikeasti ollakin yllättävän hankala ja kallis prosessi. Saati sitten jos puhutaan tatuointien laseroinnista, joka lähes aina jättää jonkinlaisen arven ja maksaa vielä enemmän. Tatuoinnit ovat edelleen ikuisia.

Mihin tatuonti sattuu vähiten?

Tatuoinneissakin kipu on yksilöllistä eli toinen paikka voi sattua enemmän toisella kuin toisella. Tatuointitekniikallakin on iso vaikutus kipuun. On tietysti paikkoja kuten kainalot ja kyynärpäät, jotka useimmiten sattuvat enemmän kuin vaikka olkavarsi. Tatuoinnin sijaintia ei tietenkään kannata päättää sen mukaan sattuuko se vai ei, kivun jälkeen tatuointi on kuitenkin siinä aina. Kyllä sen kestää.

Minne tatuointia ei voi ottaa?

Periaatteessa tatuonnin voi tehdä mihin tahansa, silmiä, kieliä, peräsuolia, kaikkea on tatuoitu, mutta on paikkoja joissa tatuointi ei välttämättä pysy hyvännäköisenä pitkään. Yleisimmin kysyttyjä näistä paikoista ovat kämmenen sisäpuoli, sormien sisäpuoli ja jalkapohjat. Näillä alueilla iho on sen verran paksumpaa ja nopeasti uusiutuvaa jatkuvan hankauksen vuoksi, että tatuointi joko kuluu pois tai leviää rankasti, eli ainakaan mitään kovin yksityiskohtaista ei kannata suunnitella.

Entä jos lihoo / laihtuu / tulee raskaaksi?

Tatuointi venyy yleensä ihon mukana nätisti ja pysyy ehjänä kunhan ihokin pysyy. Jos iho repeää ja muodostuu raskausarpia, tatuointi menee poikki arven kohdalta. Tämän voi myöhemmin korjata, mutta kaikissa tatuoinneissa se luonnollisesti ei toimi.

Saako epiduraalipuudutuksen synnytyksessä?

Puudutuksen saaminen tuntuu olevan käytännössä täysin lääkärikohtaista. Mitään oikeaa syytä nykyajan turvallisten musteiden aikana ei puudutuksen saamiselle ole, varsinkin kun ihon saa yleensä venytettyä pois puudutuskohdasta jos ei tatuointi ole jättiläismäisen suuri. Kannattaa varmistaa asia lääkäristä.

Voiko tatuointimusteelle olla allerginen?

Kaikki nykyään yleisesti käytetyt musteet ovat EU:n direktiivien mukaisia, turvalliseksi testattuja musteita ja allergiat niille ovat äärimmäisen harvinaisia. Jos kuitenkin olet vakuuttunut, että kohdallasi allergia on mahdollinen, keskustele siitä etukäteen tatuoijasi kanssa.

Arpien päälle tatuoiminen?

Arven päälle tatuoiminen onnistuu tapauskohtaisesti. Kunhan arpi on kunnolla parantunut on tatuoiminen yleensä mahdollista, mutta arpi ei välttämättä ota mustetta vastaan yhtä helposti kuin terve iho, eli lopputulos ei ehkä ole yhtä skarppi ja voi vaatia useamman tatuointikerran.

Vanhojen tatuointien korjaus/peitto?

Vanhoja tatuointeja pystyy korjaamaan/peittämään, nyrkkisääntönä kuitenkin, että vanhan päälle tuleva tatuointi on tummempi. Vaaleanpunaisella ei voi täysin peittää mustaa. Peittämisessä eli coverupissa hyvä tatuoija osaa käyttää mielikuvitustaan, eikä kaikkea ole pakko korjata tasamustalla tribaalilla/pantterilla.

Takuu?

Tatuoinneilla on yleensä takuu, joka kattaa hoito-ohjeiden seuraamisesta huolimatta esiintyvät puutteet lopputuloksessa, esim. jos väri jää kuvaan laikukkaasti tai epätasaisesti. Joillain iho reagoi tiettyihin väreihin enemmän tai iholla voi olla arpia, joihin muste ei tartu yhtä hyvin kuin muualle. Ikuisesti takuu ei tietenkään ole voimassa värien haalistuessa vuosien myötä luonnollisesti.

Miten löytää hyvä tatuoija?

Hyvän, sinun tarpeitasi vastaavan tatuoijan löydät helpoiten kun tutustut kyseisen henkilön valokuvankansioon ja katsot näyttävätkö kuvat hyvältä. Jos jälki miellyttää, katso uudestaan tarkemmin. Jos haluat japanilaistyylisen, koko käden täyttävän tatuoinnin, eikä tatuoijan kansiossa ole yhtään sen tyylin tatuointia, voi olla syytä etsiä jostain muualta. Tatuointi on ikuinen ja sen perässä kannattaa matkustaa vähän kauemmaksi. Laulaja ei välttämättä osaa soittaa rumpuja vaikka musiikkia esittääkin.