Nännilävistys

Nännilävistykset ovat peruslävistyksistä yksi niistä kivuliaimmista ja pisimpään parantuvista, mutta silti yksi suosituimmista. Lävistäminen ei kuitenkaan satu kuin sekunnin ja oikealla tekniikalla harvoin on niin kivulias kuin huhutaan. Paraneminen tosin saattaa kestää puolesta vuodesta vuoteenkin, joten kärsivällisyyttä tarvitaan. Nänniin voi koruksi valita tapin, hevosenkengän tai renkaan. Lävistys paranee naisilla yleensä helpoimmin tapilla, koska renkaat saattavat painaa lävistystä varsinkin rintavammilla naisilla ja liikkua ärsyttäen reikää. Miehillä taas renkaat saattavat olla helpompi.

Usein kysytään saako nännilävistyksen tehtyä, vaikka nänni ei olisikaan aina koholla. Vastaus on lähes aina kyllä. Yleensä nännilävistys pitää nännin myöhemmin koholla ja joskus nännit jäävät koholleen vaikka korun ottaisi pois. Nännit saattavat myös jäädä herkemmiksi.

Nännilävistyksestä ei ole haittaa imetykselle joskin suosittelen korun poistoa imetyksen ajaksi, varsinkin jos lävistys ei ole täysin parantunut, jolloin kudosnesteen yms. mukana voi lapsen suuhun siirtyä bakteereja/likaa. Myös lapsen suu saattaa kärsiä korusta. Jos välttämättä haluat pitää nännilävistyksesi, älä käytä koruja joiden lukko-osa voi irrota helposti ja pidä lävistyksesi puhtaana. Maitotiehyeiden tukkeutuminen on harvinaista, mutta jos niin käy lääkäri saa ne avattua.

Nännilävistykset voi tehdä mihin kulmaan tahansa, poikittain on tietysti suosituin, mutta pystyssä tai 45 asteen kulmassa olevat lävistykset ovat myös yleisiä. Pystyssä olevat lävistykset jäävät joskus helpommin kiinni rintaliiveihin mikä kannattaa ottaa huomioon lävistystä harkitessa.