Huulilävistys

Huuli on helppo lävistys. Lävistäminen on kivultaan suunnilleen nipistyksen luokkaa ja huuli paranee nopeasti noin parissa kuukaudessa. Huulen voi lävistää oikeastaan mistä tahansa, minkälaisella korulla tahansa. Tapilla parantuminen on tosin usein helpompaa, koska rengas/hevosenkenkä heiluu huulten liikkuessa ja ärsyttää lävistystä. Myös turvotusvaraa on helpompi jättää tapilla. Jos otat lävistyksen tapilla, mutta kuitenkin haluat jossain vaiheessa pitää lävistyksessä rengasta, mainitse se ennen lävistämistä, jotta lävistyskohta voidaan katsoa myös renkaalle sopivaksi. Noin kuukauden kuluttua lävistämisestä kannattaa tappi vaihtaa lyhyempään jos se tuntuu liian pitkältä. Näin hampaat ja ikenet säästyvät ylimääräisiltä vaurioilta.

Huulilävistyksissä on aina vaara, että ikenet ja/tai hammaskiille kärsivät. Tämän takia on erittäin tärkeää pitää sopivaa korua. Jos koru hankaa ikeniin, kannattaa käydä lävistäjän juttusilla. Joskus asialle voi tehdä jotain, aina ei. Ienraja ei palaudu koskaan, tai erittäin hitaasti, joten usein on vain järkevintä luopua korusta. Muovisilla vaihtoehdoilla hampaita voi joskus suojella, mutta korun muoto ja pituus on tärkeämpi.

Erilaisia huulilävistyksiä:

  • Labret – Tappi missä kohdassa alahuulta tahansa.
  • Lip ring – Rengas jossain päin huulia.
  • Medusa – Ylähuulen keskellä. Joskus medusalla tarkoitetaan myös inverse vertical labrettia ylähuulessa, joka tehdään käyrällä tapilla. Tällöin ylempi pallo on ylähuulen keskellä ja osa tapista ja alapallo tulee ulos huulen sisäpuolelta, jolloin se saattaa näkyä hymyillessä.
  • Madonna, marilyn, monroe – Ylähuulen sivu.
  • Snake bites, cyber bites, angel bites, spider bites, bites bites – Erilaisia kombinaatioita kahta tai useampaa huulilävistystä. Nimiä voi keksiä loputtomasti.

Vertical labret

Huulen voi lävistää myös pystysuunnassa. Tätä lävistystä kutsutaan vertical labretiksi ja tehdään lähes aina tapilla. Lävistäminen voi olla hieman kivuliaampi operaatio ja parantuu luultavasti kauemmin kuin normaali huulilävistys.

Pystysuunnassa lävistetty huuli turpoaa usein melko paljon, joten tapissa on oltava reilusti turpoamisvaraa. Uloskasvun riski on myös olemassa, toisin kuin oikein tehdyssä normaalissa huulilävistyksessä. Kun turvotus on laskenut on tärkeää vaihtaa lävistykseen lyhyempi tappi, koska pidempi esim. puhuessa heiluessaan ärsyttää lävistystä ja lisää uloskasvuriskiä.

Instagram hashtagilla #lippiercing:

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.
Oops, something is wrong. Instagram feed not loaded

Kehonmuokkausta, tatuointia, lävistystä, pohdiskelua.