Surfacelävistykset / niskalävistys

Surface-lävistys tarkoittaa lävistystä alueella, jossa ei ole valmista paikkaa lävistykselle, kuten huulessa tai korvassa, eli yleensä lähes “litteää” aluetta. Surface-lävistykset on aina tehtävä oikeanmallisella surface bar-korulla. Kun surface-lävistykset yleistyivät, jokainen koruvalmistaja näki rahaa ja toi markkinoille oman surface bar-korunsa. Tämän takia myynnissä on paljon täysin järjettömiä surface bareja, joita käyttämällä huono lävistäjä saa rumaa jälkeä aikaan. Ota selvää, ovatko lävistäjän tekemät surface-lävistykset parantuneet, älä luota portfoliossa oleviin, juuri tehtyihin kuviin. Tottakai mikä tahansa pysyy 20 sekuntia ihossa kasvamatta ulos.

Niskalävistys

Lävistäminen ei satu tolkuttomasti, mutta paranemisaika on pitkä, yleensä vähintään puoli vuotta. Lävistyksen paranemisen aikana kannattaa yrittää välttää sen päällä nukkumista, kaulakoruja ja kaulaliinoja tai muita vaatteita, jotka tulevat tiukasti lävistyksen päälle. Paitojen kanssa kannattaa olla varovainen ettei turhaan lyö ja ärsytä lävistystä.

Lävistys ei oikeassa paikassa, ammattilaisen tekemänä vaikuta pään liikkeisiin, purista tai tunnu mitenkään epämiellyttävältä.

Rintakehälävistys / cleavage / madison

Yleisimmät lävistykset rintakehässä ovat pysty- tai vaakasuorassa suunnilleen solisluiden välissä oleva madison ja rintojen välissä tai lähistöllä oleva cleavage. Miehillä cleavagea sanotaan yleensä sternumiksi. Muuallekin lävistyksiä voi laittaa, mutta edellämainitut on todettu helpommiksi parantaa. Edes oikeanmallisella surfacebarilla nämä lävistykset eivät ole sieltä helpoimmasta päästä pysymään vaan saattavat kasvaa ulos. Lävistykset paranevat melko kauan, suunnilleen puoli vuotta ja lävistysprosessi, ihosta riippuen, on joko helppo tai ei-niin-helppo kestää.

Cleavage-lävistyksen hankkimista kannattaa harkita kahdesti jos omistat isot rinnat, koska ne liikkuessaan voivat rasittaa lävistystä, sekä aiheuttaa painetta, joka voi tehdä uloskasvusta todennäköisemmän.

Ole tarkka vaatteiden ja varsinkin rintaliivien kanssa, etteivät ne paina lävistystä ja antavat sen hengittää. Pue varovasti, turhia iskuja välttäen.

Rintakehään suosittelen tapauskohtaisesti usein mieluummin microdermaleita.

Rannelävistys

Hyvä lävistäjä, täydellinen sijoitus ja oikeanmallinen surface bar-koru ovat vähimmäisvaatimukset rannelävistyksen paranemiselle. Erittäin herkkä kasvamaan ulos ja helppo lyödä vahingossa joka paikkaan. Lävistäminen ei satu kovinkaan paljoa, mutta lävistys paranee pitkään, noin puoli vuotta, kuten useimmat surfacelävistykset. Ranteessa suosittelen mieluummin microdermalia.

Ole todella varovainen lävistyksen parantuessa, pidä hengittäviä, ei-kiristäviä paitoja ja pidä kätesi pois likaisista paikoista.

Kasvojen surfacelävistykset

Kirjoitan näistä kaikista yhdessä, ettei mene liikaa tilaa samojen asioiden selittämiseen. Anti-eyebrow tulee silmän alapuolelle, suunnilleen yhtä kauas silmästä ja siihen kohtaan mihin kulmakoru normaalisti tulee yläpuolelle. Siitä nimikin. Joskus anti-eyebrowt tehdään poikittain ja joskus pystyyn kuin peilikuvana normaalista kulmakorusta. Anti-eyebrowt on vaikea saada parantumaan oli koruna mikä tahansa, hyvillä surface bareilla on saatu kuitenkin parhaat tulokset. Lävistyksestä uloskasvaessa jäävät arvet voivat olla todella rumat ja paikalla, johon monen huomio kiinnittyy, joten kannattaa harkita ja suosia ammattilaisia.

Temple tulee ohimolle, suunnilleen silmän korkeudelle, lähes aina poikittain. Templet ovat vähemmän liikkuvan alustan takia helpompi parantaa kuin anti-eyebrow.

Chin tarkoittaa leukaa, eli lävistys on leuassa, yleensä siellä missä leukaluu tuntuu vahvimmin tai missä joillain on kuoppa. Useimmiten vaakatasossa, mutta voidaan tehdä myös pystyyn. Lävistykset, joissa ylempi pallo on etupuolella leuassa ja alempi hieman leuan alapuolella toimivat harvemmin, mutta poikittain tai lyhyeltä matkalta pystyyn ovat ihan mahdollinen idea.

Horizontal eyebrow on jo selitetty kulmalävistys-osiossa, eli se on kulmakoru, mutta poikittain.

Parantuminen näissä kaikissa on todella yksilöllistä, koska kasvojen liikkeet vaikuttavat paljon varsinkin anti-eyebrowssa ja leukalävistyksissä, jolloin ahkerasti ilmeilevällä ihmisellä voi mennä huomattavasti pidempään parantumisessa kuin toisella. Arviona hyvällä tuurilla muutama kuukausi, huonolla tuurilla ei ikinä.

Erikoisuutensa vuoksi nämä ovat hieno lisä kasvoihin, mutta kannattaa tosiaan harkita, sillä jokainen voi jättää ikuiset ja rumat arvet. Sen takia näitä lävistyksiä ei näy katukuvassa joka päivä, koska ne ovat vaikea parantaa.

Instagram hashtagilla #napepiercing:

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.
Oops, something is wrong. Instagram feed not loaded

Instagram hashtagilla #surfacepiercing:

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.
Oops, something is wrong. Instagram feed not loaded

Kehonmuokkausta, tatuointia, lävistystä, pohdiskelua.