Uusi alku lävistyshommille – korut vaihtoon.

Industrial Strength tunnelit

Minä eli käytännössä Body CTRL vaihdan lävistyskoruni kokonaan erilaisiin. Uusien korujen laatu on ihan eri maailmasta ja hintojenkin noustessa hieman selvitellään vähän miksi näin tapahtuu. Tällä hetkellä vaihtoehtona ovat vielä vanhat lävistyskorut, mutta parin kuukauden sisällä en käytä niitä enää ollenkaan. Tapana on ollut toimia ensin ja puhua sitten eli jos haluat laatua niin jokainen lävistys on mahdollista tehdä jo nyt uudella, täydellisellä korulla. Kaupalta puuttuu lähinnä vain suurempi valikoima vaihtopäitä ja paremmat alustat niiden esittelyyn.

Lävistyskorujen kestävyys on aina ollut minulle iso ongelma. Esimerkkinä vaikka suussa käytettävät kivipallot, joiden liima tai taustalla oleva folio pettää aivan varmasti jossain vaiheessa aiheuttaen kiven tummumisen tai irtoamisen. En ole enää vuosiin yrittänyt kilpailla hinnalla kiinalaisten korutukkujen enkä kampaamojen kanssa ja asiakkaideni muuttuessa päivä päivältä laatutietoisemmiksi haluan tarjota teille vain parasta. Uudet korut maksavat myös minulle moninkertaisesti, joten päätös vaihtamisesta ei ole ollut helppo ja aikaisemmin oikeastaan mahdotonkin taloudellisesti, mutta nyt on aika.

Uusissa koruissa liimoja ei enää ole ja kivet on istutettu kestävästi metalliin. Pääosa kivistä on aitoja Swarovskeja, eivätkä muovisia rihkamapaloja eli kiilto säilyy aivan eri tavalla ja koru näyttää Korulta, ei purkka-automaatista ostetulta humpuukilta. Käyttämäni valmistajat lupaavat kivilleen ikuisen takuun. Korut on myös mahdollista saada aitona kultana aidoilla timanteilla jos lompakko kestää ja on valmis lyömään tilauksesta varausmaksua tiskiin.

Koruissa on myös sisäkierteet. Sisäkierteisiin on totuttu microdermaleissa ja jo vuosien ajan käyttämissäni surface bareissa. Kierteet eivät siis sijaitse enää tapissa vaan siihen ruuvattavassa osassa kuten palloissa tai kivissä ja ne asettuvat tappiosan sisään. Tästä seuraa se, että lävistysreiän läpi ei tarvitse enää työntää teräviä kierteitä lävistystilanteessa eikä korua vaihdettaessa. Usein tämä on syynä miksi korua vaihtaessa lävistys menee huonoon kuntoon ja pahassa tapauksessa tulehtuu. Vaikka lävistys on parantunut, lävistyskäytävä saattaa aueta terävien kierteiden repiessä sitä varsinkin jos korun vaihtajalla ei ole paljoa kokemusta vaihdosta ja se ei suju täysin pehmeästi. Sisäkierteisillä koruilla tämä ongelma on eliminoitu ja korun vaihto on mukavampi kokemus. Sisäkierteissä on myös pidempi kierreosa ja tarkemmin tehdyt, pitkät ja kestävämmät kierteet, joten pallojen irtoilu ja hukkuminen on paljon epätodennäköisempää.

Sisäkierre vs. ulkokierre
Vasemmalla yleisesti käytetty lävistyskoru, oikealla sisäkierteinen. Kumpi on mukavampi sujauttaa nännin läpi?

Uusien korujen viimeistely on tehty käsin ja tästä johtuen korujen pinta on paljon halpoja koruja kirkkaampi ja tasaisempi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koru näyttää paremmalta, ei tummu eikä kerää plakkia tai kudosnestettä niin helposti ja lävistys paranee nopeammin. Kaikki mikroskooppisetkin naarmut ja kolot korun pinnassa vaikuttavat esim. siihen kuinka kudosneste ja lika poistuvat haavasta, joten mitä sileämpi koru, sitä puhtaampi ja nopeammin korjautuva haava. Jos haluat tuoda kahden euron banskun kreisistä tehtaasta ja verrata sitä meillä näihin uusiin koruihin näet ja jopa tunnet eron pinnan viimeistelyssä aivan selvästi.

Muita muutoksia tulee olemaan esimerkiksi:

  • Kätevämmin vaihdettavat ja ohuemmat rustokorut sekä ohuemmat nenäkorut (löytyy jo studiolta), joissa laatu on parempi ja pienemmän haavan takia paraneminen helpompaa ja korusta luovuttaessa arpi on huomaamattomampi.
  • Enemmän vaihtelua valikoimiin. Koska erilaisia vaihtoehtoja kivien ja värien kanssa on nyt niin paljon enemmän, on tulossa pienempiä eriä erilaisia, yksilöllisiä koruja, jotta jokainen saa juuri mitä haluaa. Esimerkkinä useamman kiven napakoruissa voit valita jokaisen kiven värin erikseen itse värikartasta jos sopivaa ei löydy kaupalta ja jopa metalli voidaan värjätä suoraan studiolla (onnistuu jo nyt, blogin alussa olevat tunnelit ja plugit värjätty itse).
  • Kaikista koruista on mahdollista saada custom versioita missä tahansa koossa. Korut eivät enää tule tukusta vaan suoraan tehtaasta ja ne tehdään vasta kun tilaus on jätetty, joten ei ole enää liian lyhyttä, ohutta, pitkää tai paksua korua vaan meiltä saat kaiken kuten haluat.
  • Paljon upeita plugeja ja korvakoruja aikuisempaan makuun niin lasista, puusta kuin metallista. Koruja, joita ei saa hesen kerroshampparin hinnalla, mutta joita kehtaa käyttää häissä.

Tässä tärkeimmät syyt miksi osa lävistyksistä ja koruista maksaa pian meillä vitosen, kympin, parikymppiä enemmän kuin ennen. Jos haluat halvinta, täytyy talsia muualle, mutta jos haluat parasta laatua mitä rahalla saa niin meiltä sitä löytyy. Elämä on täynnä vaihtoehtoja.

Jos haluat tutustua tulevaan valikoimaan niin Industrial Strengthin ja Anatometalin sivuilta kannattaa aloittaa. Plugeista ja muista jutuista käyn pohdiskelua muiden ykkösnimien kanssa.

One thought on “Uusi alku lävistyshommille – korut vaihtoon.”

  1. Unohdin vastata sun perjantaimainokseen, mutta kiitti siitä. Ehkä tulen lomarahoilla shoppaamaan itselleni überhienoja laatukoruja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *