Tatuointien tulevaisuus.

Ennustaja

Nyt uudenvuoden korvilla on aika tehdä lupaukset ja miettiä tulevaisuutta. Lupauksia myöhemmin, mutta tässä on minun visioni tatuoimisen tulevaisuudelle.

10 vuotta sitten riitti kun osasi tatuoida. Jo pelkästään se sai ihmiset hurramaan kun piirteli iholle fotorealistiset kasvot tai skarpin tribaalin. Nykyään tämä alkaa olla minimivaatimus kun puhutaan hyvästä tatuoijasta. Erinomaisen tatuoijan erottaa muista kollegoista kyky luoda jotain uutta ja ennennäkemätöntä tai saada vanhat tutut asiat näyttämään erityisen hyvältä. Ei vain puhtailla linjoilla ja tasaisilla väreillä vaan sommittelulla, tavalla käyttää kehon muotoja hyväkseen ja tarkalla silmällä ja arviointikyvyllä, joilla hän saa tatuointiin sen puuttuvan “jonkin”, joka nostaa kuvan muiden yläpuolelle.

Heitän arvion, että parinkymmenen vuoden sisällä tatuoinneista tulee täysin kertakäyttöisiä ja kylkeen muodostuu uusi tatuointien poistamiseen keskittynyt ala. Aiheiden ja tyylisuuntien nopea vaihtelu somen kynsissä, kotitatuoijat ja tatuointien suosion lisääntyminen on kasvattanut epämieluisten kuvien määrää moninkertaisesti. Tatuointia ei enää mietitä yhtä pitkään kuin ennen.  Ei aihetta, paikkaa tai kuka sen tekee, eikä enää koskaan tulla miettimään. Se aika on ohi. Tässä on äärimmäisen iso paikka tienata rahaa ja jos lasereiden hinta ja saatavuus ei kohtaa kuluttajaa, joku keksii tavan tehdä se muuta kautta. Oli se sitten kertakäyttöinen muste tai toinen kaikkien ulottuvissa oleva tapa poistaa menneisyyden muistot ihon alta. Se on liian iso markkinarako jättää käyttämättä.

Tämän jälkeen kynnys ottaa tatuointeja pienenee entisestään ja samoin vähenee tarve etsiä kaupungin paras tatuoija ja roikkua puoli vuotta jonossa kun mahdolliset virheet on helppo käydä poistamassa eikä tatuointi ole enää millään tavalla lopullinen. Tatuoinneissa ryhdytään kilpailemaan entistä enemmän hinnalla ja ne tulevat romisemalla alas. Nykyisiä hintoja pystyvät pitämään enää ne perusduunarien yläpuolelle nousevat tatuoijat, joilta haetaan visiota, ei pelkkää toteutusta. Osa heistä voi siirtyä ainoastaan suunnittelemaan tatuointeja muiden toteutettavaksi, koska näin suurin osa ajasta ei mene siihen, jonka muut osaavat tehdä halvemmalla. Tämä ilmiö on näkyvissä jo nyt kun kuuluisat tatuoijat siirtyvät mediapersooniksi, sekä myymään seminaareja ja opetusvideoita tatuoimisen sijaan. Tatuointistudio on heilläkin olemassa, mutta sitä pyörittävät oppipojat ja alaiset.

Tämä on minun visioni tulevaisuudesta. Se ei ehkä ole se mitä unelmissani halusin, mutta se on ainoa realistinen suunta mihin nään asioiden etevän. Katsotaan vuonna 2025 olinko oikeassa ja millä tuolilla silloin itse istun vai istunko ollenkaan.

Saapi kommentoida omia mielipiteitä tatuointien tai koko kehonmuokkaushomman tulevaisuudennäkymistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *