Olet menossa ottamaan tatuointia ja haluat uniikkia jälkeä tai kuvan, jota et löytänyt valmiina netistä. Kuinka edetä? Tässäpä pieni pätkä neuvoja kuinka minä toivoisin, että asiakkaat toimisivat.
Leikitään, että asiakas haluaa naishahmon, tekstin ja pari kukkaa. Perustatska.
Ensiksi, mikä on tyyli? Tehdäänkö realistista, mustaharmaata, itämaista, traditionaalia vai millaista? Kannattaa ottaa mukaan kuva tai pari tatuoinnista, joka on lähimpänä oikeaa tyyliä. Jos sellaista ei löydy niin sitten vastaavaa grafiikkaa, maalausta tai muuta esimerkkiä. Kuva kertoo aina enemmän kuin tuhat sanaa ja näin varmistut siitä, että tatuoinnista suunnitellaan sellainen kuin haluat.
Seuraavana tärkeimmät elementit. Mitä kuvassa pitää ehdottomasti olla? Kymmentä asiaa ei kannata tunkea 5 x 5cm tatuointiin, joten vaikka ottaisit mukaan kuusi eri kukkaa, pari rusettia, naamaa ja fonttia, valmistaudu valitsemaan niistä muutama tärkein. Itse tykkään suunnitella kuvat niin, että valitaan yhdessä pari tärkeää osaa, kuten tässä tapauksessa hahmo, teksti ja kukat, käydään läpi jutut mitä kuvassa ei missään nimessä saa olla, kuten tietyt värit tai aiheet, ja yhdistelen niistä jonkinlaisen tatuoinnin.
Jos tatuointi tehdään realistisesti niin toivoisin ehdottomasti valokuvia referenssiksi. Älä anna kaverin piirtää kasvoista tatuointimallia kuten yllä jos haluat edes osittain realistisen tatuoinnin. Tuo alkuperäinen valokuva tai useampi, tässä tapauksessa myös kukista. Jos tatuointi tehdään vaikka traditionaalityylillä niin paras malli on valmis tatuointi. Koskaan en kopioi suoraan, mutta valmiiksi silmää miellyttävästä tatuoinnista on helpompi kehitellä samantyylistä versiota. Usein huonoimpia referenssejä ovat netistä löytyvät tatuointimallit eli tietokoneella väsätyt tatuoinnit, joita ei ole tehty vielä iholle. Näitä touhuavat enimmäkseen yli-innokkaat graafikot, jotka eivät tiedä miten tatuointi pitää suunnitella kestämään aikaa, minkälaista jälkeä on edes mahdollista tehdä ja mikä näyttää hyvältä iholla. Näissä on yleensä aivan liikaa yksityiskohtia ja ne ovat vaikeaselkoisia kauempaa kuin 20 cm päässä monitorista.
Jos olet tarkka värimaailmasta kannattaa siihenkin avuksi nappaa kuvia. Vaikka haluat tatuoinnin naisesta ja kukkasista, voit ottaa väriesimerkiksi vaikka lempipaidan, kuvan verhoista tai mitä tahansa. Näin päästään taas helpommalla ja vältytään tilanteilta, että tatuoinnin vihreä onkin väärää sävyä tai kukassa keltainen on liian kylmää. Mielelläni keksin kyllä värit itsekin.
Seuraavaksi katsotaan sijainti ja kuvan koko. Sijainnilla on iso merkitys eri elementtien asetteluun, joten mieti valmiiksi mihin kuva tulee ja ole avoin parannusehdotuksille. Esimerkiksi tässä tapauksessa naisen kasvoja ei kannattaisi tehdä paikkaan, joka venyy ja vääntyy kokoajan ja naama näyttää harvoin järkevältä. Samoin tatuonnin koon kanssa kannattaa olla valmis joustamaan. Hyvä esimerkki on lohikäärme. Moni mies haluaa lohikäärmetatuoinnin käsivarteensa, mutta 3 x 10cm lohikäärmeestä hauiksen keskellä ei luultavasti välity sellaista viestiä ja fiilistä mitä asiakas ehkä mielessään toivoo.
Näillä eväillä tatuoinnin kanssa päästään paljon nopeammin eteenpäin ja lopputuloksen miellyttävyys on helpompi varmistaa. Loppudisclaimerina vielä, että tämä on tapa kuinka MINÄ tykkään toimia, enkä voi mennä takuuseen että kaikki haluavat suunnitella näin yhtään mitään. Tämän lisäksi tykkään myös erittäin paljon kun asiakas sanoo “tee hieno ruusu, saat vapaat kädet kunhan se on punanen”. Ehkä jopa enemmän.
Tuli sellanen olo täs puolen vuoden (?) lueskelun jälkeen et haluun sanoa et tykkään sun blogista. Enite tykkään sun asenteesta, mikä näistä sun jutuista välittyy. Tosi cool ja asiallinen fiilis.
Kielenhalkaisu- ja genitaalilävärijutut on ollu ihan ylimielenkiintosii mut muutenki luen kyl melko tarkasti.
Pidä hauskaa!
Kiitos paljon! Kivempi ois kirjotella enemmänkin, mutta ei löydy aikaa. Varsinkin noita haastatteluja, mutta siinä vaaditaan jo kahden tai useamman ihmisen aika ja sit on tuplavaikeeta.