Haastattelu: Rolf Buchholz – maailman lävistetyin mies.

Rolf Buchholz

Rolf on mukava, rankasti lävistetty herra, joka kiertää ahkerasti maailmaa koukkujen perässä. Twitter piippaa melkein joka viikonloppu linkeillä kuviin Rolfin uusimmasta seikkailusta. Suspension (eli lihakoukuista roikkumisen) suurena ystävänä Rolf on tullut tutuksi myös Suomen tapahtumissa, joissa hänellä on tapana roikkua useampi tunti putkeen ja pyöriä sen jälkeen innokkaasti kameransa kanssa kuvaamassa toisten huvittelua. Kysäisin kiinnostaisiko haastattelu ja näin se meni:

Kerro vähän itsestäsi.
– Olen 51-vuotias, opiskelin tietotekniikkaa ja nykyään töissä isossa saksalaisessa telekommunikaatiofirmassa.

Ensimmäinen juttu, joka monella on varmasti mielessä, kuinka monta lävistystä sinulla on? Onko kaikkien takana sama onnekas artisti vai oletko ottanut niitä ympäriinsä reissuillasi?
– Lävistyksiä löytyy tällä hetkellä naamasta 168 kappaletta, yhteensä 453. Lävistykset on tehty kotikaupunkini Dortmundin Deep Metal Piercingissä.

Kuinka ajauduit kehonmuokkauksen pariin?
– Otin ensimmäisen tatuointini Berliinin tatuointimessuilla vuonna 1999. En tiedä miksi aloitin, enkä ole lopettanut.

Olet melkein täyteen tatuoitu, kuinka monta tuntia olet viettänyt neulan alla? Onko myös tatuoinnit otettu samassa paikassa vai oletko hankkinut niitä useammalta artistilta?
– En osaa sanoa kuinka monta tuntia kuviin on mennyt. Tatuointeja on tehnyt yli 20 artistia, osa huippunimiä kuten Boris ja Bugs. Valitsen artistin tyylin mukaan, hänen täytyy osata tehdä minun tyylisiä kuvia.

Tavatessamme olen kiinnittänyt huomiota kämmentatuointeihisi, jotka ovat yllättävän hienosti tehty, eivät niin pahasti levinneet kuin yleensä. Tehtiinkö ne koneella vai käsin ja kuka on artisti niiden takana?
– Molemmat kämmenet tehtiin käsin. Vasemman teki Raoul Flying Swastika-studiolta ja oikean Nica LeHead.

Rolf Buchholz käsi
Rolf Buchholz käsi

Mitä muita kehonmuokkauksia löytyy? Onko jotain modifikaatiota, jota et koskaan ottaisi tai jota kadut?
– Kieli on halkaistu. Subdermal implantteja kämmenissä, käsivarsissa ja rinnassa. Ihonpoistoarpea naamassa. Magneetti-implantti sormessa. Mitä en ottaisi… Never say never. Ei minulla ole tarkkoja suunnitelmia, otan mistä milloinkin tykkään.

Kerro vähän magneetti-implantistasi. Osa magneetti-implantin omistavista ihmisistä pystyy tuntemaan magneettikenttien vaihteluita, näin lisäten melkeinpä uuden aistin. Kuinka sinulla? Ja kuka asensi implanttisi?
– Implantin laittoi Andrea Venhaus Deep Metal Piercingistä kaksi vuotta takaperin. Se tuntuu vain jossain tilanteissa, esim. joskus läppärillä työskennellessä. Yleensä se vaatii todella vahvan magneettikentän.

Onko minkään modin kanssa ollut ongelmia?
– Ei minkäänlaisia ongelmia.

Sinut varmasti huomataan kadulla, tykkäätkö huomiosta, vihaatko sitä vai jaksatko välittää ollenkaan?
– Joskus pidän huomiosta, vaikken aktiivisesti seuraakaan tuijotetaanko minua. Modit ovat kuitenkin otettu itseäni varten, ei huomionhaussa. Joskus se on kuitenkin ihan hyvä juttu.

Rolf Buchholz lotus suspension
Rolf Buchholz coma suspension

Rakastat suspensiosta ja olet tehnyt enemmän coma-suspensioita kuin osaan laskea. Kuinka monta suspensiota tarkalleen ja mikä niissä on se juttu, joka saa sinut matkustamaan ympäri maailmaa koukkujen perässä? Onko se enemmän fyysinen vai psyykkinen juttu?
– Viime lauantaina (9.4.2011) tein kahdeksankymmenenseitsemännen (87) suspensioni, joka oli viideskymmenesensimmäinen (51) comani. Rakkauteni touhuun johtuu varmaan näistä asioista; Ihmiset. Roikkuminen. Matkustaminen. Teen sitä huvin vuoksi, en sen henkevämmistä syistä.

Mitkä ovat olleet lempitapahtumasi suspensiohommissa?
– Suosikkini on Oslo SusCon Norjassa, se on Euroopan suurin tapahtuma. Olen tavannut siellä paljon erilaisia ihmisiä ja siellä on aina paljon nähtävää. Tykkään myös pienistä tapahtumista, joissa ihmiset tuntuvat olevan kuin yhtä perhettä.

Minkälaisia vinkkejä antaisit suspensiotouhusta kiinnostuneille ensikertalaisille?
– Etsikää porukka, joka toteuttaa roikkumisen turvallisesti ja joilta löytyy paljon kokemusta.

Vielä lopuksi toinen kysymys kaikkien mielessä, piippaatko lentokentillä?
– En, lävistykset eivät piippaa. Lennän paljon, eikä koskaan ole ollut mitään ongelmia.

Rolf Buchholz
Kiitos Rolf!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *