Oslo Suscon 2013.

Da Vinci suspension

Heinäkuu tuli ja vei Supersankari Suspension Teamin pojat taas Osloon puuhastelemaan Susconin parissa. Jussin ja Tanen kanssa lenneltiin paikalle tiistaiyönä ja painuttiin suoraan nukkumaan. Suspensioita tehtiin ke-pe välillä ja lauantaina bailattiin ahkerasti pitkälle sunnuntaiaamuun. Aiemmat reissuni vuosina 2011 ja 2012 on arkistoitu tänne myös.

Edellisillä kerroilla olen työskennellyt vähän turhankin intensiivisesti, joten tänä vuonna otin iisimmin ja fiilistelin menoa kameran kanssa. Koukuista roikkuminen eri vaiheineen vaikuttaa niin monella erilaisella tavalla ihmisiin, että välillä harmittaa missata se kaikki keskittyessä pitämään köydestä, vahtiessa haavoja tai ehtiikö veri valua vaatteille asti. Hommaan ensimmäistä kertaa tutustuville tulee usein yllätyksenä kuinka tarkkaa hygieniaa noudatetaan ja tavallaan se on sodassa kivun ja adrenaliinin aiheuttamien raektioiden kanssa. Koukuissa kiikkuessa kaikki unohtuu, mutta jos yrittää päästä roikkujan aaltopituudelle ulkopuolisena, on se hankalampaa muoviessujen ja verilappujen kanssa stressatessa. Oli siis kiva viettää aikaa kameran takana ja nauttia itkuista ja nauruista, mutta ensi vuonna palaan takaisin rivakkaan työrytmiin. Toki olin osallisena ainakin tusinassa suspensiossa eli not too bad. Tarkkaa lukua koko tapahtuman suspensiomäärästä en tainnut kuulla, mutta 80-100 välillä se taisi olla.

Autolla Oslossa

Laiskottelun mahdollisti se, että tänä vuonna lähes puolet osallistujista oli työryhmässä eikä kaikkien tarvinnut rehkiä hiki hatussa aamusta iltaan. Kämppiksinä oli jälleen ammattiweirdo Jenn ja BMXnetin organisaattori Stephan, sekä uusina naamoina sideshow-artisti Sabine, korudiileri Mikele Japanista ja reissaava tatuoija Matt. Pari kerrosta alempana majaili kasa amerikkalaisia suspensioammattilaisia mm. Meccan järjestäjä Steeve, joka piti pienen esittelyn tapahtumastaan ensimmäisenä päivänä, suspension.orgin Allen Falkner sekä tuttuun tapaan Håvve ja Muffe. Aamuyön keskustelut pyörivät siis aika tehokkaasti suspension ympärillä ja tuli siinä kuunnellessa opittua kaikenlaista. Varsinkin kuinka vaikeaa jenkeillä on lakien takia.

Mecca-esittely

Allen Falkner

Suspension rigejä

Scorpion suspension

Muffe ja Alice

Tänä vuonna nähtiin useita upeita suspensioita kuten Superfly Suspension Crewn riggaama running man, Håvven ideoima viikinkisuspensio ja pari kaunista Da Vinci-viritelmää. Perjantaiyön kruunasivat suspensiohäät, jossa useana vuonna tapahtumaan osallistunut ranskalainen pariskunta hoitivat hääseremoniansa lavalla angel-asennoissa pyörien. Oppitunteja ei tänä vuonna ollut, mutta Allen Falkner esitteli International Suspension Alliancen, joka rakennetaan puolustamaan suspensiotiimien oikeuksia lähinnä jenkkien lakipelleilyä vastaan. Allenin tiimiläinen menetti lapsensa huoltajuuden kun entinen puoliso näytti naisen osallistuneen suspensiotouhuun. Tämä starttasi idean isommasta kansainvälisestä organisaatiosta, jolla kenties joskus on painoarvoa lakien ja säädösten kanssa kamppaillessa. Samanlaisen huoltajuustarinan kuulin myös Kroatiasta. Kurjaa.

Rolfin lävistys

Knee suspension

Peilisuspensio

Rolfin coma

Oslossa heräsi taas entistä kovempi innostus suspensiotouhua kohtaan ja aloin heti kotona jatkaa Body CTRL-suspensiopisteen valmistelua. Tämän vuoden aikana studiolle ilmestyy pieni ja vaatimaton, mutta varsin toimiva paikka kokeilla yksinkertaisia suspensioita jos ei jostain syystä halua tai pääse esim. Supersankarien kanssa roikkumaan Helsinkiin. Ilmoittelen tästä tietysti joka paikassa kun sen aika koittaa, mutta kiinnostuneet voivat mailailla ja ottaa yhteyttä, koska kysyntä nostaa hommaa ylös taloudellisessa tärkeysjärjestyksessä. Sitä odotellessa voi ilmoittautua seuraavaan suspensiopäivään Nosturiin 29.9 sunnuntaina tai vaikka Islantiin, jonne matkataan Jussin kanssa syyskuussa myös. Get hooked ja seuratkaa Supersankari Suspension Teamin facebookkia.

Eipä siinä sen kummempia. Ensi vuonna uudestaan. Kiitos Wings of Desire, Håvve, kaikki osallistujat ja bailaajat, sekä ruokaporukka herkullisista vegeruuista! Oslo is awesome.

Allen Falkner elbow suspension

Running man suspension

Resurrection suspension

Suicide suspension

Resurrection suspension

Dirty dirty

Knight suspension?

Double Da Vinci suspension

Suspension wedding

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *