Kuvassa näkyy muutama microdermal, jotka poistin kesällä asiakkaan niskasta. Korujen pinta on täynnä ties kuinka vanhaa karstaa, joka koostuu kudosnesteestä, verestä, kuolleesta ihosta ynnämuusta. Jostain syystä asiakas laiminlöi hygienian lävistysten osalta aika rankasti ja lopulta iho microdermaleiden ympärillä oli niin heikkoa että pari niistä lähti melkein itsestään ulos vetäen perässään koostumukseltaan vanukasmaista vaaleaa kuollutta iholälliä. Microdermalit olivat pari vuotta vanhat. Uskaltaisin väittää että vaatteiden kanssa sattuvien vahinkojen kanssa tämä tässä on toinen suurimmista syistä miksi microdermalit eivät parane, olettaen tietysti että ne on tehty laadukkaalla korulla, eikä kroppa hyljeksi itse implanttia. Koru yksinkertaisesti unohdetaan puhdistaa ensimmäisten viikkojen jälkeen kun laattaosan alta likaa ei silmällä nää.
Tässä kuvassa illustroin upeasti lian kertymisen eri vaiheet. Kun laatan alle kertyy likaa, siitä alkaa pikkuhiljaa puhdistamatta jäädessä muodostua kiila joka työntyy haavan sisälle. Kun kuivaa likaa on tarpeeksi, sen menosuunta sisään muodostuu helpommaksi kuin ulos. Sen jälkeen haava alkaa ärtyä ja iho vetäytyä kokoajan kauemmaksi töhnästä, jolloin sitä pääsee entistä enemmän haavaan ja pian myös microdermalin alle, josta se alkaa pikkuhiljaa työntämään koko korua pihalle. Lopulta joko koru pitkän ärtyilyn jälkeen tipahtaa irti tai toinen reuna nousee, jää johonkin kiinni ja repeää ulos, jolloin koru on tietysti poistettava.
Tämä hankaluus ei ole yksistään microdermaleiden ongelma vaan usein ollaan mietitty asiakkaan kanssa miksei esimerkiksi rustolävistys ota parantuakseen ja korvan taakse kurkatessa korussa on vastaavanlainen kasa likaa, sekä bonuksena pari hiusta rullalla koko möykyn ympärillä. Pois silmistä, pois mielestä. Varsinkin jos korun tappiosa on suht’ sopivan pituinen, eikä ylipitkä, ja sen takia hieman hankalampi puhdistaa, voi parantunutkin lävistys kerätä itseensä tarpeeksi likaa ärtyäkseen pahasti.
Muistattehan siis puhdistella lävistykset myös alkuparantumisen jälkeen niin ei tarvitse tälläisiä ällötyksiä kaivella ihon alta pois. Yksi hyvä tapa microdermaleiden ja miksei muidenkin hankalasti puhdistettavien lävistysten kanssa on hautoa ensin töhnä pehmeäksi esim. keittosuolaliuoksella, sen jälkeen irrottaa se varovasti hammastikun avulla laatan alta, jonka lävistys huuhdellaan puhtaaksi vielä keittosuolalla tai vedellä. Hammastikku on kertakäyttöinen, halpa ja sillä pääsee tiukkoihinkin paikkoihin kunhan on varovainen. Jos tulee mieleen muita vinkkejä niin laittakaa kommentteihin!
Olen puhdistellut mikrodermalin alta hammaslankaimella. Se on ollut kätevä, laatan alle mahtuva väline, puhdas ja puhdistettavissa sekä suht edullinen.