Finland Tattoo Convention Bar Erotic Fun Times 2015.

awinner

Joko teidän kaupungissa on tatuointimessut? Ai kahdet vaan, meillä on neljät! Muistaako joku miten musiikkifestareiden suosiolle kävi muutama kesä sitten kun joka kylä järjesti omansa ja Yön sekä Elan kuuli vähintään paristi parvekkeelleen asui missä tahansa? Vieläks laulu raikaa?

Festarien myötä festaritatskaamisesta meni fiilis joten tällä vuosikymmenellä tatuoidaan baarissa. Eihän se ole kännisten parikymppisten tatuoimista helpon rahan ja pillun perässä vaan se on pyhän Ihotaiteen tuomista kätevästi massojen ulottuville.  Ne on messut, siellä järjestetään tatuointikisatkin. Aika jännä ois jos voittais tällä kolmessa 4h sessiossa hangatulla tyttöystävän kuvalla kaks muuta kisaan kotitekosilla hämähäkeillä ja rolling stones logoilla ilmoittanutta.

Tämän ja viime vuoden Helsinki Inkissä oli aika vahva rapistumisen tunnelma.  Kisoihin ei riittänyt porukkaa, 2014 traditional tattoo-sarja peruttiin kokonaan kun lavalle jaksoi vaivautua vain kaksi tatuointia, 2015 big tattoo kisaan riitti yksi ja sekin peruttiin. Ihmisten seassa etenemiseen ei juuri tarvinnut kyynärpäitä käyttää kun ison osan ajasta melkein tyhjillä käytävillä nojaili siellä täällä pari flanellipaitapipoa instagrammeineen. Artisteille sentään pääasiassa taisi riittää hommaa ja kattaus oli laadukas edelleen. Ehkä vähän traditional painotteinen kun nykyään pitäis tehä geometriaa ja #dötwörkkii.

Helsinki Ink 2015 art fusion
Helsinki Ink 2015 art fusion yleisömäärä.

Ennen kuin kaikki tatuontimessut latistuvat tavallisen tallaajan silmissä mälsäksi keskinkertaisuudeksi, eikö kannattaisi hidastaa odotusten lyttäämistä lopettamalla nämä kohta viikottaiset “tatuointimessut” ja keskittyä pariin isompaan tapahtumaan? Tarjota kävijöille kunnollisia elämyksiä esiintyjien ja oheistoiminnan parissa ja tiukka paketti taitavia tatuoijia useasta eri tyylisuunnasta saman katon alle? Jokainen käynti paikallisen kuppilan tatuointitapahtumassa muovaa taviksen käsitystä mitä “tatuointimessu” tarkoittaa, onko sen perässä järkevä matkustaa ja paljonko siitä kannattaa maksaa. Oisko parempi ajatella tulevaisuutta kuin kaverilta kerättyjä muovipokaaleja? En tiiä.

Sawo Tattoo palkinto

PS. Etten ois liian tekopyhä niin loppuun tällänen humble brag. Terkuin award winning artist.

One thought on “Finland Tattoo Convention Bar Erotic Fun Times 2015.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *