Aina pitää tinkiä, ei tässä maailmassa muuten pärjää.

Vaihtokauppiaat

Otsikon sanoin opasti äiti tytärtään lävistyksen jälkeen kun oli maksun aika. Tytöllä navassa laadukas koru, kädessä puhdistusaine ja hoito-ohjeet.

Tyttö varasi lävistysajan kätevästi kotona netistä. Onko minulla pakko olla sellainen järjestelmä, josta maksan tietysti ekstraa? Ei. Työtila oli siisti, juuri siivottu ja aseptiikka viimeisen päälle. Vaatiiko joku muu sitä minulta? Ei. Koru oli käsinkiillotettua titaania, jonka materiaalista minulla on tiedot ja laboratoriotestit olemassa sen alkuperäiseen titaanimurikkaan asti. Puhdistin sen ennen lävistystä arvostetusta valmistajasta huolimatta ultraäänipesurissa, sekä tarkastin kaikkien kierteiden toimivuuden ja pinnan, jonka jälkeen steriloin sen säännöllisesti testatussa sairaalatason autoklaavissa. Onko minun pakko käyttää aikaa ja rahaa mihinkään noista askelista ennen lävistystä? Ei. Lävistys sujui nopeasti ja kivuttomasti, koska käytin kalliita erikoisneuloja ja pitkän kokemuksen lisäksi matkustan useasti vuodessa omilla rahoillani tapaamaan niin suomalaisia kuin ulkomaalaisia kollegoita, joiden kanssa pidämme taidot ajan tasalla myös internetin kautta. Tarvitseeko minun lähteä mihinkään kun voisin noilla rahoilla lipittää kaljaa ja halailla ipadia? Ei. Puhdistusaineen myin lähes nollakatteella, jotta se tulisi ostetuksi ja hoito-ohjeissa on viisi eri tapaa tavoittaa minut työajan ulkopuolella, omalla ajallani jos ongelmatilanteita tulee. Onko minun pakko olla tavoitettavissa? Ei.

Miksi teen mitään yllämainittua? Koska en tingi. En tingi omasta turvallisuudesta, teen kaiken parhaimpani mukaan, enkä tingi asiakkaiden hyvinvoinnista enkä työn laadusta. Mitä vähemmän tingin, sitä paremmin tiskin tällä puolella menee. Mieti sitä kun tingit sillä puolella.

One thought on “Aina pitää tinkiä, ei tässä maailmassa muuten pärjää.”

  1. Kauheen asiallinen teksti, vaikka varmasti teki mieli huutaa suoraa huutoa tässä tilanteessa. ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *