Genitaalilävistykset: Kuka ja miksi? Osa 1.

Seksitouhuissa

Sukuelimiä on lävistetty aikojen alusta asti oksilla, pensaiden piikeillä, luilla ja melkeimpä kaikella mahdollisella. Jo Kama Sutrassa mainitaan genitaalilävistykset ja monet heimot ovat kantaneet ja kantavat niitä ylpeydellä vielä tänäkin päivänä. Genitaalilävistykset herättävät vahvoja tunteita molempiin suuntiin, joten sen kummemmin historiaan tällä kertaa syventymättä otetaan selvää mikä ajaa normaalit suomalaiset ihmiset ottamaan näitä lävistyksiä ja kuinka arki sujuu niiden kanssa.

Haastateltavina ovat Neiti A – parikymppinen opiskelijaneito, joka tekee osa-aikaistyötä asiakaspalvelussa, Herra A – 28-vuotias “kulttuuriäpärä”, Neiti B – luovan alan kolmeakymppiä lähenevä käsityöläisneiti ja Herra B – alle kolmekymppinen korkeakoulutettu it-työläinen.

Mitä genitaalilävistyksiä omistat ja kuinka kauan olet ehtinyt niistä nauttimaan?
Neiti A: Genitaalilävistyksistä minulla on ehkä yleisin, clithood. Se on killunut mukana menossa jo kolme vuotta.

Herra A: 4mm prinssi albertin. Otettu tammikuussa 2011.

Neiti B: Sisähäppäreissä kilisee kuusi rengasta, kolme molemmissa tasapuolisuuden nimissä, pari-kolme vuotta killuneet mukana.

Herra B: 4mm PA (prinssi albert) ~7 vuotta, 24mm transscrotal ~4 vuotta.

Mikä motivoi hankkimaan lävistyksen tai lävistykset?
Neiti A: Kokeilunhalu ja itsensä kaunistaminen. Sievä koru kaunistaa myös genitaalialuetta.

Herra A: Oma tyhmyys vissiinkin? Tämä oli pitkälti hetken mielijohde, josta kehittyi pakkomielle.

Neiti B: En ole koskaan pitänyt pimppiäni mitenkään erityisen viehättävänä elimenä, mutta korujen kanssa se on heti paljon siistimpi mesta. Aloitin genitaalilävistykset trianglella, ja kun siitä luovuin niin tahdoin jotain uutta tilalle.

Herra B: Nuorempana tuli hankittua paljonkin lävistyksiä, jotka voitiin laskea kymmenissä. “Aikuistuessa” lävistysten määrä on laskenut alle yhdellä kädellä laskettavaksi, mutta harvinaisemmiksi, suuremmiksi ja itseä miellyttävimmiksi. Genitaaleista ensimmäinen oli PA, joka oli “lahja” tyttöystävältä. Transscrotalin hankkimiseen ei ollut mitään erityistä motivaatiota, vaan se oli sellainen idea, jota oli halunnut jo pidempään toteuttaa ja kuitenkin sen verran suuri operaatio ettei sitä hetken mielijohteesta tulisi lähteä toteuttamaankaan.

Onko eteen tullut tilanteita, joissa olet katunut päätöstäsi?
Neiti A: Ei kertaakaan. Lävistys on sievä, se parantui helposti ja on kaikin puolin ongelmaton, joten mitäpäs kaduttavaa tässä olisi.

Herra A: Ei ole tullut.

Neiti B: En ole katunut, eikä sellaisia tilanteita ole tullut vastaan, missä tuota päätöstä olisi edes tullut puntaroitua näin jälkikäteen.

Herra B: Ei. Loppujenlopuksi oma kehosi on ainut mikä on tässä elämässä lopullisesti omaasi, kaikki muu on materiaa. Kehosta tulee tehdä oman näköisensä, oman näkemyksen suhteen. Genitaalilävistysten ovat piilossa ovat verrattuna esim. naamassa ja muualla kehossa oleviin lävistyksiin ovat näin henkilökohtaisempia ja merkitykseltään erilaisia.

Kuinka itse toimenpide sujui kunkin lävistyksen osalta ja ilmenikö paranemisaikana komplikaatioita? Kuinka kauan paraneminen kesti? Onko lävistysten kanssa tapahtunut myöhemmin mitään arvaamatonta?
Neiti A: Toimenpide jännitti aluksi, mutta osaavissa käsissä (ja hetken syvähengiteltyäni) pystyin rentoutumaan. Toimenpide oli kaiken kaikkiaan rento ja nopea. Kyllähän se nipisti, mutta kipua tuntui vain hetken aikaa, eikä ollenkaan toimenpiteen jälkeen, kuten esimerkiksi kielilävistyksen kanssa. Paraneminen sujui joutuisasti ja jo parin päivän jälkeen alue tuntui täysin normaalilta, mikä oli positiivinen yllätys. Kaikista lävistyksistäni ehdottomasti helpoin parannella, sujui kuin itsestään.

Herra A: Itse toimenpide oli nopea, onneksi. Eihän se mukavalta tuntunut, sellainen ampiaisenpisto kertaa 100. Kivun tunne ei kestänyt kuitenkaan tuota pistosta pidempään. Paranemisaikana ei varsinaisia komplikaatioita ollut. Verta tuli reilusti ensimmäisen vuorokauden aikana, mutta kun rauhassa oleskeli, niin pärjäsi mukavasti. Paraneminen oli muutenkin todella nopeaa, kipua ei vessassa käydessä ollut juurikaan. Eihän siihen parin ekan viikon aikana kauheasti kuitenkaan huvittanu koskea, eikä seksi tai hanskahommat käyny edes mielessä. Kaikenkaikkiaan mielyttävä prosessi, ei jäänyt traumoja ja tekisin saman uudestaan. Ja onhan se kulli nyt komiampi.

Neiti B: Lävistäminen on ollut vaivatonta ja genitaalilävistykset tuntuvat aina paranevan tosi nopeasti. Tässä kohtaa pitää alleviivata sitä, että omat lävistykseni ovat taitavan ammattilaisen tekemiä, ja siinä on suuri korrelaatio toimenpiteen mukavuuteen ja paranemiseen. Muutamana päivänä saattaa tihkuttaa tipan verta satunnaisesti ja kirveltää pestessä, mutta se on mennyt mulla aina nopeasti ohi. Triangle parani kauemmin ja myös vuosi reilusti, siihen verrattuna nuo sisähäppärit ovat tosi helpot. Mainittu triangle ei tahtonut mun pimpissä asustella ja ärtyi niin että otin sen pois, se taitaa olla se ainoa “arvaamaton” juttu.

Herra B: Genitaalilävistysen parantaminen on hyvin erilaista kuin muiden lävistysen – kivuliasta ja ei, eri tavalla. PA on hyvin nopea, kivuton ja helppo toimenpide, joka vaatii taitavan lävistäjän. Transscrotal-operaatiota skalpellin ja tikkausten kanssa ei voi edes verrata edellä mainittuun operaatioon ja se kesti valmisteluineen muistaakseni noin 30 minuuttia.

Herra B, kerro vähän lisää transscrotal-lävistyksestäsi (jos sitä nyt lävistykseksi voi kutsua). Missä koossa se tehtiin, oletko venyttänyt lävistystä? Kuinka pitkään parantuminen kesti?
Herra B: Transscrotal tehtiin koossa 14mm. Kyseinen lävistys venyy todella helposti – ei siis itsestään, vaan helposti – jonka jälkeen venytin kokoon 18mm josta seuraava koko oli 24mm. Lävistys voidaan tehdä lukemani mukaan perinteisin lävistysmenetelmin (pidempi tai mahdoton paranemisaika ja venyy huonommin (“toimitus” ei todellakaan suosittele)) tai skalpeloimalla ja tikkaamalla. Operaatio onnistui varsin hyvin, koska paraneminen kesti hieman yli 2 viikkoa eli todella nopeasti johtuen varmaankin ihon tyypistä ja tikkauksen laadusta ja lävistys on venynyt ongelmitta. Tarkkaa paranemisaikaa on vaikea arvioida, koska lävistys oli sen verran oudossa paikassa ja tuntui alkuun oudolle vaikka ei ollutkaan kipeä.

Oletko huomannut muutoksia tuntemuksissa, oletko herkempi tai onko tuntoa kadonnut lävistysten myötä?
Neiti A: Lävistys on lisännyt herkkyyttä entisestään. Erityisesti ensimmäiset kuukaudet lävistämisen jälkeen olivat varsinaista ilotulitusta. Sittemmin on toki tottunut ja hieman turtunut, eikä näe niin selvää eroa tilanteeseen ennen lävistystä.

Herra A: Kahden viikon jälkeen seksihommista tuli hetkeksi tavallista parempia, mut se saattoi pääasiassa johtua tuona aikana vietetystä selibaatista. Nyt tottumisen jälkeen en juurikaan huomaa muutosta aikaisempiin tuntemuksiin.

Neiti B: Lävistykset eivät ole aikaansaaneet mitään uutta herkkyyttä tai tunnottomuutta. Ehkä korvien välissä on tapahtunut jotain positiivista, kun korut on niin kivat ja ilahduttavat. Ainakin oma jalkoväli herättää myönteisempiä ajatuksia kuin ennen.

Herra B: Lävistyksen ovat olleen minulla niin kauan, etten voi muistaa.

Hyödyt ja haitat lävistyksissä? Onko partnereilta tullut positiivista tai negatiivista palautetta?
Neiti A: Partneri on ollut sama koko ajan ja hän on aina lävistyksestä pitänyt. Sitäkin tärkeämpää on kuitenkin se, että itse pitää lävistyksistään.

Herra A: Mitään negatiivista sanottavaa ei oikeastaan ole. Toisilla on menny pissimishommat istumiseksi, mut itseltä onnistuu ihan hyvin seisaaltaan ilman sen kummempia säätöjä. Kipuja ei ole ollut, eikä muutakaan omituista. Hyödyt on lähinnä esteettisiä, näyttää hyvältä ja lisää kummasti myös itsevarmuutta. Toimii myös hyvänä hämmentäjänä keskustelupöydissä. “Mulla on muuten muna lävistetty” -tyyliset kommentit kerää kyllä katseita ja kyllähän tämä lisää sellaista tiettyä exhibitionismia. Partnereilta on tullut pelkästään positiivista palautetta. Lävistys tuntuu toimivan kiihotteena ainakin oman kohderyhmän naisille.

Neiti B: Hyötyä on se, että pimppi näyttää tosi hienolta! Joskus saattaa joku rengas kääntyä alushousujen puristuksessa vähän niin että tuntuu pieni nipistys, mutta se on aika harvinaista. Läpimitaltaan kohtuullisen pienet ja hieman paksummat renkaat tekevät elämästä helpon ja mukavan. Oma ulkomuoto taitaa näyttää vähän enemmänkin vaatetettuna siltä, että saattaa jotain kilkettä löytyä jostain. Ei ole siis tullut mitään negatiivista palautetta, ehkä jotain “Oho!” -tyylistä enemmänkin.

Herra B: On ja ei, tärkeintä on muistaa että parisuhteessa genitaalilävistykset ovat yhteinen asia – eivät vaikuta vain yksin sinuun itseesi.

Oletko kohdannut ennakkoluuloja “julkisissa tiloissa” kuten saunoissa tai uima-halleissa?
Neiti A: Uimahallin saunaosastolla ihmiset toisinaan tuijottavat, mutta ovat sen verran häveliäitä, että tulevat harvemmin sanomaan suoraan, mitä ajattelevat. Saunassa jouduin kerran tätiporukan kauhistelunkohteeksi, mutta syynissä taisivat olla enemmänkin nännilävistykset ja tatuoinnit. ”Eihän tuollaisilla rei’itetyillä rinnoilla voi edes imettää! On se muoti kyllä muuttunut!” Myös tarkkasilmäisiltä lapsilta irtoaa hyvinkin mielenkiintoisia kommentteja: ”Äiti, miksi tädin pimppi kiiltää?” Nämä ovat kuitenkin suht harvinaisia tilanteita.

Herra A: Eipä ole kukaan ainakaan huomauttanut tai tuijotellut.

Neiti B: Omat lävistykset ovat aika hyvin piilossa, jos en ole aivan jalat levällään, eikä kukaan ole ainakaan kehdannut sanoa mitään.

Herra B: Julkisissa tiloissa tuijotetaan aina sen takia jolta näytän, ja jos välittää siitä mitä muut ihmiset kehostasi ajattelevat, kannattaa ehkä miettiä mitä keholleen tekee, tekeekö sen itseä vai muita varten. Ihmisten kanssa, joilla on vastaavia kokemuksia, lävistyksiä tai tatuointeja voi keskutella asioista hyvinkin vapautuneesti kun muut eivät taas pääse ennakkoluulojensa ohi.

Jääkö lävistyksiin koukkuun ja kuinka tärkeä siitä/niistä on muodostunut sinulle? Luopuisitko niistä yhdentekevänä, aiotko hankkia lisää?
Neiti A: Lävistyksiä on parhaimmillaan ollut 16 kappaletta, joten kyllä voisi sanoa, että niihin jää koukkuun! Vuosien varrella määrä on kuitenkin tipahtanut seitsemään. Aluksi vähensin lävistyksiä pitkin hampain töiden takia, mutta viimeisimmät kasvojen lävistykset otin pois ihan vaihtelun vuoksi. Useiden lävistysten jälkeen koruton naama tuntui ihan virkistävältä. Joku päivä aion vielä ottaa trianglen tai christinan! Sitten uskon lävistysten taas riittävän hetkeksi.

Herra A: Itse en erityisemmin lävistyksiä harrasta, joten en ole jäänyt koukkuun. En osaa sanoa onko albert mulle jotenkin tärkeä, mutta en mä siitä haluaisi luopua kuitenkaan. Se on kaikin puolin mukava ja tuo elämään pientä maustetta ja pseudovaaran tuntua. Ajattelin jossain vaiheessa hankkia jonkinlaista lisälävistystä alakerran osastolle, ehkäpä implanttien muodossa. Täytyy katsella ja tuumailla.

Neiti B: Jää koukkuun! En tiedosta noita aktiivisesti normielämässäni, mutta ajatus niiden puuttumisesta on masentava. Haaveissa olisi saada vielä kaksi rengasta, kun niille olisi vielä tilaa aika kivasti.

Herra B: Lävistysten määrä on laskenut reilusti, mutta intohimo niihin ei. Laatu vastaan määrä on jokaisen oma ikuisuuskysymys. Lävistyksen ja tatuoinnit ovat nykypäivänä jo yleisiä ja niistä seuraava taso on implantit, scarifikaatiot, polttomerkit, kielenhalkomiset yms. Mikä on jokaisen oma mukavuusalue, on jokaisen oma henkilökohtainen mielipide.

Vinkkejä genitaalilävistystä hankkivalle! Mitä kannattaa ottaa huomioon etukäteen?
Neiti A: Hyvä hygienia, siistityt karvat ja järkevät alushousut jalkaan, niin homma toimii! Ei tuntunut kovin mukavalta, kun lävistäessä laitettu pitkä paranemisvaiheen koru tarttui kotimatkalla kiinni pitsisiin alushousuihin ja vieläpä keskellä kävelykatua…

Herra A: Verenvuoto! Sitä nimittäin tuli tuosta albertista ihan käsittämättömän paljon. Enkä sano tätä siksi, että se kuulostaisi hurjalta, vaan siksi että kannattaa oikeasti varautua. Lävistyksen oton jälkeen suoraan kotiin kääriytymään pyyhkeisiin. Eikä kannata tosiaan alkaa hiplailemaan sitä liikaa alkuvaiheessa.

Neiti B: Etsi lävistäjä, joka osaa hommansa. Housuitta hölmöily jännittää taatusti kaikkia, mutta lävistäjä on varmasti nähnyt aika monta värkkiä ja osaa suhtautua työhönsä ammattimaisesti. Ei siis syytä punasteluun! Älä pety, jos lävistys ei maksimoi mielihyvää fyysisesti. Tätä aika monet ehkä tuntuvat odottavan. On se siltikin paras! Peseydy superhyvin ja trimmaa karvoja ainakin vähäsen. Tyttölöitten kannattaa ehkä ottaa pikkuhousunsuojia tai siteitä mukaan, sellainen on kivempi kotimatkalla kuin joku teipattu tuppo.

Herra B: PA on hyvin kivuton toimenpide, jossa ennakkoluulot operaatiosta sattuvat enemmän kuin itse toimenpide. Kannattaa lukea alan julkaisuja, foorumeita ja sivustoja – ihmiset jakavat mielellään kokemuksiaan. Genitaalilävistykset parisuhteessa ovat aina yhteinen asia, joista kannattaa keskustella.

Siinäpä ensimmäinen pätkä tutustumista suomalaisten genitaalilävistyksiin. Pahoittelen kuvien puuttumista, mutta tahdon käyttää vain omaa materiaalia ja genitaalilävistysten kuvaaminen on hankalampi juttu jo veren takia, sekä tietenkään kaikki eivät halua intiimejä alueitaan internettiin. Linkitetystä wikistä löytyy hyvin kuvia, kiitos BME:n. Kiitos paljon kaikille vastaajille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *