Tatuointimessut ja guestspotit

Osa tatuoijista käy tatuointimessuilla ja tekee guestspotteja eli vierailuja toisiin studioihin. Body CTRL-studiolta varsinkin Sakari tekee tätä nykyään kohtalaisen paljon, sekä meillä käy paljon vierailijoita, joten tässä muutamia pointteja, joita ottaa huomioon.

  • Tatuointimessut ovat usein K-18 tapahtumia.
  • Tatuointimessuilla saatat joutua maksamaan käteisellä, koska kaikilla ei ole mobiileja maksupäätteitä.
  • Tatuointimessuilla voit joutua odottamaan. Artistit ovat siellä näytillä, joten kysymyksiä ja keskusteluja tulee ja aikaa kuluu.
  • Tarvitseeko aika varata etukäteen vaiko ei riippuu aina artistista. Monimutkaisissa tai yhtään isommissa tatuoinneissa on hyvä tiedustella etukäteen ajanvarauksesta niin ei tule paikan päällä pettymystä, sillä vaikka artisti lupaa messuilmoituksissa tehdä ilman ajanvarausta, usein puhelimen ruudulta tatuoinnin suunnittelu messuoloissa ja messuaikataululla voi olla hankalaa tai mahdotonta. Ilman ajanvarausta tehdään yleensä pieniä tatuointeja tai artistin omia malleja.
  • Tatuointimessuilla on rajallinen aika tehdä tatuointeja, joten kannattaa tehdä päätös aika nopeasti. Joskus käy niin, että asiakas pyörii tatuointipisteellä pitkin päivää ja tulee vasta tunti ennen sulkemista kysymään vieläkö onnistuu ja tässä tapauksessa vastaus on valitettavan usein ei.
  • Tatuointimessuilla on rajallinen tila ja usein rajalliset työolosuhteet. Tästä syystä tatuoijat saattavat kieltäytyä tekemästä tatuointeja tiettyihin ruumiinosiin kuten kaula, kyljet yms. jotka moni on tottunut tekemään hoitopöydän kanssa. Samoin tatuoija on voinut varautua tekemään tietynlaisia tatuointeja, eikä ole varustautunut esimerkiksi ottamalla kaikkia värejä mukaan. Näistäkin voi tiedustella etukäteen.

Tämän listan ei ole tietenkään tarkoitus pelotella ketään tulemasta tatuointimessuille, vaan varautumaan etukäteen, jotta paikan päällä ei tule ikäviä yllätyksiä!

Guestspottien eli vierailujen kohdalla suurin osa ylläolevista pointeista ei päde. Kun tatuoija on vierailulla jossain, ajanvaraus yleensä hoidetaan suoraan kyseisen tatuoijan kanssa. Koska artisti usein tulee kauempaa, kannattaa kaikesta sopia hyvin etukäteen, jotta ei tule yllätyksiä tatuointipäivänä. Samoin on äärimmäisen tärkeää ilmoittaa hyvissä ajoin jos suunnitelmiin tulee muutoksia, koska vierailukohteessa ei usein ole aikaa normaalilla tavalla suunnitteluun vaan aika on varattu tatuoimiseen.

Tässä tärkeimmät, nähdään missä tahansa!